Kategorier
BREAKING FILM

Fantasyfilmen ‘Oz: The Great and the Powerful’

Disneys fantasy-film Oz: The Great and Powerful kan nu ses på Netflix.

I Oz: The Great and Powerful befinder vi os i det støvede Kansas, hvor den skruppelløse tryllekunstner Oscar Diggs (James Franco) transporteres fra sit cirkus til det eventyrlige land Oz.

Befolkningen i Oz er nemlig overbeviste om, at Oscar, med hans billige magiske tricks og illusioner, er den troldmand, alle har ventet på med længsel.

Oscar bliver derfor overbevist om, at store rigdomme er inden for rækkevidde, og at lykken er gjort. Men hans held er dog allerede ved at vende, da han bliver konfronteret med de tre hekse, Theodora, Evanora og Glinda, der stiller spørgsmålstegn ved, om han nu også er den store og mægtige troldmand, han udgiver sig for at være.

Dette er forhistorien til Victor Flemings klassiske storfilm ‘Troldmanden fra Oz’ fra 1939, hvor en meget ung Judy Garland forlod det støvede Kansas og tog ind i det fortryllende land Oz.

Anmelderne herhjemme gav Oz: The Great and Powerful middelgode karakterer, da de kom i de danske biografer i 2013. Katrine Sommer Boysen fra Jyllands-Posten gav filmen 4 stjerner og skrev: “… selv om ‘Oz: The Great and Powerful’ selvsagt aldrig når Flemings film til sokkeholderne, besidder den sin egen charme og fabulerende energi samt en rent ud sagt overvældende billedside.”

Oz: The Great and Powerful kom på Netflix den 15. august 2014. Se filmen på Netflix HER

Se traileren til ‘Oz: The Great and Powerful’

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.