Kategorier
BREAKING FILM

Eventyret om Askepot (Cinderella)

Disney’s fantastisk flotte eventyrfilm fra 2015, Eventyret om Askepot (Cinderella) kan nu ses på Netflix Danmark.

Her følger vi den unge Ella (Lily James), der vokser op med en kærlig mor og far, som lærer hende, at det vigtigste i livet er at være et godt og modigt menneske.

Efter hendes mors pludselig død, gifter hendes far sig igen og ivrig efter at støtte sin far, byder Ella sin nye stedmor (Cate Blanchett) og stedsøstrene Anastasia (Holliday Grainger) og Drisella (Sophie McShera) velkommen i familiens hjem.

Men da Ellas far uventet dør, finder hun pludselig sig selv i en ondsindet ny families nåde. Overgivet til at være en sølle tjenestepige dækket af aske, med det hadefulde nye navn Askepot, kunne Ella meget let opgive alt håb, men alligevel er hun fast besluttet på, at ære sin mors ord på dødslejet: “Fat mod og vær venlig”. Hun nægter at fortvivle og vil ikke foragte dem, der mishandler hende. Og så er der den flotte fremmede hun møder i skoven.

Intetanende om, at han er en rigtig prins og ikke bare en lærling fra slottet, føler Ella endelig hun har mødt en åndsfrænde. Det lader til hendes held er ved at vende, da slottet inviterer alle unge piger til bal. Ella håber på at møde den charmerende Kit (Richard Madden) igen, men ak, hendes stedmor forbyder hende at tage af sted og river Ellas kjole i stykker. Men som i alle gode eventyr, er hjælpen på vej da en venlig tiggerkone dukker op, og med et græskar og nogle få mus, ændrer hun Askepots liv for altid.

Filmen er instrueret af Kenneth Branagh.

BT gav filmen 5 stjerner og skrev: “…..intet mindre end et fantastisk syn, når græskar og Askepots små musevenner første gang forvandles til henholdsvis guldkaret og heste. Og Askepots egen forvandling fra laser til balkjole er så magisk og flot, at selv den mest hårdnakkede rødstrømpe vil får tårer i øjnene.” 

Eventyret om Askepot (Cinderella) kom på Netflix den 29. august 2016, hvor den desværre kun kan ses med danske undertekster og engelsk tale. Bestemt ikke optimalt for en film, er henvender sig til aldersgruppen 8 – 12 årige.

Se traileren til Eventyret om Askepot (Cinderella)

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.