Kategorier
FILM NYHEDER

Enemy med Jake Gyllenhaal i dobbeltrolle

Jake Gyllenhall har hele to hovedroller i thrilleren, Enemy fra 2013, der nu kan ses på Netflix.

Hvad sker der, når man møder sin dobbeltgænger? Adam (Jake Gyllenhaal) er en tør og livstræt historielærer fra Toronto. Adams liv forandres dog, da en kollega anbefaler ham en film. Da han ser filmen opdager han, at skuespilleren Anthony (Jake Gyllenhaal) ligner ham på en prik.

Adam bliver langsomt opslugt af tanken om, at han har en dobbeltgænger og beslutter sig for at opsøge Daniel – hvilket får uanede konsekvenser for dem begge.

Det er Denis Villeneuve, der har instrueret Enemy, som er løst baseret på José Saramagos roman ‘The Double’. Det er ikke en specielt munter film, men det er en film, der kræver noget af dig og som du helt sikkert vil tænke over i lang tid efter, hvis du når igennem hele filmen. Jake Gyllenhaal leverer en pragtpræstation som både den mutte og kedelige Adam og den udadvendte Anthony.

Enemy på Netflix

Filmen kom desværre ikke i de danske biografer, men den blev vist på den københavnske filmfestival CPH PIX, hvor filmmagasinet Cut!‘s anmelder Nadia Parbo gav filmen 6 stjerner og kaldte Enemy for ‘Noget nær den perfekte film’.

Enemy kom på Netflix Danmark den 14. maj 2015.

Se traileren til Enemy

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.