Kategorier
FILM

Dansk folke-rum-eventyr: ‘Rejsen til Saturn’

Nu kan du se “Rejsen til Saturn”, der er det første danske folke-rum-eventyr i verdenshistorien. En filmatisering af Claus Deleurans klassiske kulttegneserie fra 1977, der ofte beskrives som Danmarks bedste tegneserie. 

I ‘Rejsen til Saturn’ møder vi den helt almindelige dansker, Per, der pludselig sendes til afsted til Saturn sammen med en flok andre almindelige danskere, for at tage kampen op imod verdensrummets farligste hær af aliens. Filmen handler om ære, respekt, kærlighed og integritet. En historie om at sætte livet på spil, for at forsvare de danske værdier: Hjørnesofaen, kolonihaven og den kælderkolde pilsner.

Med ‘Rejsen til Saturn’ er der dømt animation uden sidestykke, humor og action skabt af holdet bag ‘Terkel i knibe’. Mød en perlerække af kendte danskere, der lægger stemme til denne hæsblæsende film: Ali Kazim, Anders Lund Madsen, Casper Christensen, Frank Hvam, Iben Hjejle og Simon Jul Jørgensen. 

Da filmen fik premiere i de danske biografer i 2008 delte den det danske anmelder korps. Politiken gav den 5 stjerner og anmelder Kim Skotte beskrev filmen som respektløs, sjofel, satirisk, blasfemisk og groft sjov. Omvendt gav Berlingske Tidende kun 3 stjerner til filmen og Anne Linn Andersen mente, at filmen havde mistet sit bid.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.