Kategorier
FILM

Den danske komedie ‘Ambulancen’ på Netflix

Den danske komedie Ambulancen fra 2005 kan nu ses på Netflix Danmark.

Filmen handler om de to brødre Tim (Paw Henriksen) og Frank (Thomas Bo Larsen), der stjæler en ambulance, da et bankrøveri, som skal sikre deres mor en livsvigtig operation i Tyskland, går galt. Under flugten ser de, at der i ambulancen befinder sig en skrækslagen sygeplejerske (Helle Fagralid) – og en hjertepatient, der vil dø, hvis han ikke straks kommer på hospitalet.

Med hele Københavns politistyrke i hælene står Tim og Frank over for deres livs valg: skal de flygte eller overgive sig? Det er ikke lige tiden for de to brødre at blive uvenner… Men det er svært at undgå, når man ikke lige kan blive enige om hverken livets eller ambulancens kørselsretning!

Instruktøren Laurits Munch-Petersen debuterer med Ambulancen, der for 95% vedkommende består af tre personer i en ambulance.

Ekstra Bladet gav filmen 4 stjerner og skrev “Dansk action er en sjældenhed, og her lykkes det rigtig flot og med midler at fastholde farten, spændingen og det truende kaos…”

Men mens de danske anmeldere var overraskende positive, så var biografgængerne anderledes negative. Som en skrev på Scope.dk: “Hvad er dette dog for noget værre noget det her. Er faktisk temmelig chokeret over at sådan en film har kostet statskassen 5.500.000 Kr. Det er jo plat underholdning af mest meningsløse skuffe.”

Nu er du advaret.

Ambulancen kom på Netflix den 6. februar 2015.

Se traileren til ‘Ambulancen’

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.