Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

Michael Pollan’s madserie Cooked

Den helt ny dokumentarserie om madlavning, Cooked kan nu ses på Netflix.

I programmet undersøger den amerikanske forfatter og journalist, Michael Pollan, hvordan mad og kultur hænger sammen.

Han forsøger sig med bagning, brygning og grydestegning og undersøger, hvordan madlavning forvandler maden og former hele vores verden.

Serien kommer på et tidspunkt hvor vi bruger mindre og mindre tid i køkkenet, fordi meget af den mad vi indtager er industrielt-forberedt.

I dag bruger den gennemsnitlige amerikanske familie 27 minutter om dagen på at tilberede alle døgnets måltider. Det er 4 minutter mindre end vi bruger på oprydningen. Så mens vi ser et hav af madprogrammer på TV, står vi i køkkenet og laver industri-fremstillet mad.

Med Cooked vil Michael Pollan vise, at vi kan genoprette balancen i vores hverdag, hvis vi vender tilbage til de gamle madtraditioner, hvor godt håndværk og friske råvarer var nøgle elementer.

Cooked på Netflix

Programserien består af i alt 4 afsnit, som hver sætter fokus på de fysiske elementer ild, vand, jord og luft samt hvordan de har påvirket vores mad igennem tiderne.

Serien er instrueret af Michael Pollan og Alex Gibney – og er baseret på Pollans bog af samme navn. Serien fik premiere ved den netop overståede filmfestival i Berlin.

Cooked kom på Netfix den 19. februar 2016.

Se traileren til Cooked

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.