Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

‘Chasing Madoff’ – historiens største svindelnummer

Dokumentarfilmen ‘Chasing Madoff’, som netop er kommet på den danske Netflix, går helt tæt på det der er kaldt historiens måske største svindelnumre.

Hele det amerikanske samfund fik et chok, da det gik op for dem, at formanden for den amerikanske Nasdaq-børs, Bernie Madoff, sideløbende med sit prestigefyldte job drev et slags pyramidespil, som så vidt vides er det største i historien.

Svindelnummeret kostede i 2009 den 71-årige Bernie Madoff 150 års fængsel – uden mulighed for prøveløsladelse. Dommeren kaldte ved domafsigelsen Maddof’s  besvigelse af flere banker og tusinder af investorer til en sum af 65 mia. dollar indbegrebet af “ekstraordinær ondskab”.

Denne indsigtsfulde dokumentar fra 2010 skildrer journalisten Harry Markopolos’ efterforskning for at afsløre den investeringssvindel, der blev begået af Bernie Madoff. Harry rapporterede i årtier gentagene gange uregelmæssighederne til myndighederne uden at nogen greb ind.

Filmen er baseret på Harry Markopolos’ bestseller bog om sin involvering i Madoff-sagen.

Dokumentarfilmen ‘Chasing Madoff’ kom på Netflix den 4. marts 2014

Se traileren til ‘Chasing Madoff’

http://youtu.be/62L7VxMDg68

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.