Kategorier
FILM FLIXNYT ANBEFALER NYHEDER

Captain America: The First Avenger fra 2011

Der er for alvor kommet gang i Marvel-superhelte filmene på Netflix og Captain America: The First Avenger fra 2011 er nyeste skud på stammen.

I Captain America: The First Avenger møder vi den unge amerikaner Steve Rogers (Chris Evans), der så gerne vil til Europa for at kæmpe mod nazisterne under 2. Verdenskrig. Han lider dog af astma og er uegnet til det amerikanske militær.

Den unge splejsede mand må derfor mod sin vilje droppe kampen mod nazisterne, men håbet melder sig i form af et tophemmeligt forskningsprogram, der forvandler Steve Rogers til supersoldaten Captain America, udstyret med et særdeles effektivt skjold. Den onde Red Skull (Hugo Weaving) lurer dog i horisonten, og han bliver Captain Americas dødsfjende.

Berlingske gav filmen 5 stjerner, da den fik premiere i de danske biografer i 2012. Anmelderen Kristian Lindberg skrev: “Captain Americas ingredienser kan nydes på flere niveauer, og får vist, at den selv er bevidst om den underliggende übermensch-mentalitet, der altid har været en mørk del af superheltefantasien.”

Dette er historien om Captain America, der er en af de mest populære Marvels figurer nogensinde – i hvertfald i hjemlandet USA. Han er opfundet af den legendariske tegner Jack Kirby og første nummer af tegneserien udkom i 1941, hvilket var 8 måneder før angrebet på Pearl Harbour. På forsiden knock-outer Captain America den tyske diktator Adolf Hitler og tegneserien solgte en million eksemplarer.

Captain America: The First Avenger kom på Netflix den 6. maj 2015.

Se traileren til Captain America: The First Avenger

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.