Kategorier
BREAKING SERIER

Seriepremiere: Blå Øjne (Blå ögon)

Den svenske politiske-thriller serie Blå Øjne (Blå Ögon) fra 2014 kan nu ses på Netflix.

Valgkampen raser. og med kun få uger tilbage ser det sort ud for det regerende borgerlige midterparti, Samlingspartiet, der forsøger at genvinde magten. Men der er flere dårlige nyheder for regeringspartiet. Pludselig forsvinder justitsministerens stabschef nemlig sporløst.

Hendes afløser, Elin Hammar (Louise Peterhoff), kastes ind i et spind af løgne og sammensværgelser, da hun forsøger at finde ud af, hvad der er sket. Hun fornemmer, at noget er helt galt, men ved ikke at der lurer en endnu større fare i baggrunden.

Samtidig ser det fremmedfjendske Tryghedsparti ud til at få stor valgsucces. I Uddevalla forbereder partiets lokale repræsentant, Annika Nilsson (Anna Bjelkerud), et møde på torvet trods sin søns protester. Han er træt af den had og chikane, som familien udsættes for.

Blå Øjne skaber debat i Sverige

Serien har skabt masser af debat i Sverige fordi seriens Tryghedspartiet minder meget om det rigtige parti, Sverigedemokraterne. Noget som Sverigedemokraternes presseansvarlige, Henrik Vinge, offentligt har erklæret sig enig i. SVT’s dramachef, Christian Wikander, siger at Tryghedspartiet er ren fiktion, men at det er uundgåeligt ikke at ramme nogle ligheder med virkeligheden, når man laver fiktion med udgangspunkt i nutidens Sverige.

Blå Øjne (Blå Ögon) på Netflix

Politiken gav serien 4 stjerner og skrev: “….fokus ligger først og fremmest på opklaringen af gåden og mindre på politisk spin og kom   munikation. På den måde kan man godt sige, at ’Blå ögon’ er en smule gammeldags i forhold til eksempelvis ’Borgen’. Hvilket man imidlertid tilgiver den, fordi den er langt mere spændende og overraskende end sit danske modstykke.”

Blå Øjne (Blå ögon) kom på Netflix den 1. januar 2016. Det er på nuværende tidspunkt usikkert om der kommer en Blå Øjne sæson 2.

Se den lange teaser til Blå Øjne (Blå Ögon)

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.