Kategorier
BREAKING SERIER

Arne Dahl A-gruppen sæson 2 på Netflix

Sæson 2 af den svenske krimiserie om Arne Dahl A-Gruppen kan nu ses på Netflix Danmark.

Arne Dahl A-gruppen er kaldt for en skandinavisk udgave af CSI.

Omdrejningspunktet er A-Gruppen, der er Rigskriminalpolitiets specialenhed for voldskriminalitet med internationale aspekter.

Gruppens chef er kriminalkommisær Jenny Hultin (Irene Lindh). Hun har selv udvalgt seks betjente fra hele landet til A-gruppen: Den pludselige ene-mor Kerstin Holm (Malin Arvidsson), den intellektuelle svenskfinske Arto Söderstedt (Niklas Åkerfelt), den tidligere bodybuilder Gunnar Nyberg (Magnus Samuelsson), den ældre Viggo Norlander (Claes Ljungmark) og den rå politibetjent, Paul Hjelm (Shanti Roney), der efter et gidseldrama hyldes som både helt og stemples som racist.

A-gruppen består af en række kompetente og usædvanlige efterforskere, der finder nye veje og mønstre, når det ser allermest sort og kompliceret ud. Serien er også et portræt af et land, der har mistet sin uskyld og et Sverige, hvor de internationale forbrydelser rykker tættere og tættere på.

Arne Dahl A-gruppen sæson 1 på Netflix:

1+2 : Misterioso

Tre svenske finansmænd myrdes med en nats mellemrum og frygt for at det vil fortsætte får Rigspolitiet til lynhurtigt at oprette specialenheden A-gruppen med kriminalkommisær Jenny Hultin (Irene Lindh) som chef. Der er stort pres på for at opklare sagen inden flere finansmænd myrdes. Er der en sammenhæng mellem ofrene, eller er de tilfældigt udvalgt? Hvem er den sporløse morder, der iskoldt skyder svenske finansmænd? Hvad er det, han vil? Medierne kalder ham Finansmorderen, og da sporene begynder at lede i retning mod den russiske mafia, bliver situationen først rigtig kritisk.

3+4 : Ondt Blod

Arne Dahl A-Gruppen: Ondt Blod
Arne Dahl A-Gruppen: Ondt Blod

Midt under en fødselsdagsfest går alarmen. En svensk mand er fundet brutalt myrdet i Newark Lufthavn. Ofret havde to dybe huller i halsen, og morderen sidder nu på et fly på vej mod Stockholm. Med skjult identitet smutter morderen forbi politiet i Arlanda Lufthavn, og Sverige har importeret sin første amerikanske seriemoder. Hultin kaldes til New York, hvor hun i hemmelighed får skræmmende information om ”The Kentucky Killer”.

5+6 : Op til toppen af bjerget

En svensk familie er på bilferie i Holland. Pludselig sprænges deres bil i luften i en voldsom eksplosion. Manden, kvinden og det lille barn omkommer øjeblikkeligt. Attentatet lander direkte hos A-gruppen. Manden i bilen var politibetjent og han var desuden infiltrator og arbejdede undercover på stjernekokken David Billingers restaurant. Billinger er en kendis, der er elsket af sladderbladene, kendt for sine tre toprestauranter… og eftersøges nu af politiet med mistanke om narkovirksomhed.

7+8 : Vældige Vande

Ved en politiaktion i en forstad til Stockholm er en afrikansk flygtning blevet skudt af en politimand. Under en pause i forhøret er manden sporløst forsvundet. Kort efter har en indbrudstyv gjort et makabert fund. A-gruppen har pludselig to mærkelige sager på sit bord.

9+10 : Europa Blues

En lun sommernat. Stilheden brydes, da en jødisk hjerneforsker findes hængende ved fødderne over en grav på Skogskyrkogården i Stockholm. Udenfor en flygtningelejr i Vresta venter samtidig en bil med motoren igang. Nogle minutter senere har en lang og risikabel flugt mod et fjernt mål taget sin begyndelse. Morgenen efter gør en opsynsmand en makaber opdagelse i jærvhegnet på Skansen og sporene begynder at tegne sig. Sommeren har fået en dårlig start for A-gruppen. Forandringens kolde vinde blæser gennem korridorerne hos kriminalpolitiet, og et sted i Europa venter ondskaben på kriminalinspektør Arto Söderstedt.

Arne Dahl A-gruppen sæson 2 på Netflix

1+2: En skærsommernatsdrøm

Arne Dahl - En skærsommernatsdrøm
Arne Dahl – En skærsommernatsdrøm

En række brutale mord på polske kvinder, som i hemmelighed gemmer sig i Sverige, bliver den nye A-gruppes første efterforskning. Ofrene viser sig at være nøglevidner i en stor retssag mod den polske mafia. Tre af dem er blevet fundet dræbt i løbet af et par dage, og to er savnet. Håbet er, at de savnede kvinder fortsat er i live. Politiefterforsker Kerstin Holm får ansvaret, da jagten på en hensynsløs morder og hans lyssky ofre begynder.

3+4: Dødsmesse

En tidlig morgen udsættes et bankkontor i det centrale Stockholm for et voldsomt røveri, men da politiet stormer lokalerne, er røverne sporløst forsvundet. Hændelsen forvirrer A-gruppen, som under tilsyn fra den amerikanske efterretningstjeneste vil tage sig af efterforskningen. Da de finder et mærkeligt gemmested i banklokalernes væg med spor af hemmeligheder fra den kolde krigs dage, indser man hurtigt, at røverne bare er brikker i et større spil. Et spil, som hurtigt kommer til at kræve flere ofre.

5+6: Mørketal

To svenske piger er fundet døde i udkanten af Bruxelles. Omstændighederne peger på en hensynsløs menneskehandel og mod MC-banden Black Hearts’ forgrening i Sverige. Da yderligere en pige forsvinder fra samme område, ser A-gruppen et chokerende mønster. Kort efter findes en mistænkt kidnapper brutalt myrdet, og koblingen til Black Hearts bliver endnu mere gådefuld. Er det nogle andre, som står bag? Den forsvundne piges skæbne hviler nu helt i A-gruppens hænder.

7+8: Efterskælv

Eksplosionen er kraftig og ødelæggelserne enorme, da et tog eksploderer i Stockholms tunnelsystem en nat i november. Landet er i chok, men da nogle, som kalder sig ’Siffins Hellige Ryttere’ tager skylden for det i en anonym samtale, som det lykkes A-gruppen at spore, tror de, at de er tæt på anholdelse. Hvad politiet ikke ved er, at det her bare er begyndelsen på en jagt omkranset af politisk ekstremisme, had og død.

9+10: Himmeløje

En halvnøgen og mishandlet kvinde vakler gennem et julepyntet Stockholm. Sporene leder politiet til et lager med illegale medicinske præparater, som alle kan kobles til den internationale smuglerorganisation Maximus. Ifølge Interpol er organisationens hovedmand sandsynligvis i Sverige, og A-gruppens opgave bliver at finde ham. Efterforskningen byder på en række mærkelige opdagelser, da et antal kvinder findes mishandlede og myrdede. Det, ofrene har tilfælles, er, at de bliver fundet med hvide pudebetræk over ansigterne.

Arne Dahl A-gruppen på Netflix

Arne Dahl er i virkeligheden forfatteren Jan Arnald, der ved at bytte rundt på bogstaverne i sit navn kom frem til pseudonymet Arne Dahl. Da første bog om A-gruppen udkom vidste ingen derfor hvem Arne Dahl var, hvilket var med til at gøre bogen til en bestseller. Få år senere afslørede en journalist hvem der gemte sig bag navnet.
Arne Dahl A-gruppen sæson 2 kom på Netflix den 3. november 2016, hvor også sæson ligger.

Se traileren til Arne Dahl A-gruppen (Misterioso)

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.