Kategorier
BREAKING SERIER

American Horror Story – Sæson 5: Hotel på Netflix

Nu kan du se endnu en sæson af den stilfulde amerikanske horror-serie American Horror Story (AHS), hvor vi på Netflix Danmark nået til sæson 5, der har fået titlen: Hotel.

Hvis du kender til American Horror Story ved du sikkert også, at temaet skifter for hver sæson og her i sæson 5 foregår handlingen på det smukke luksuriøse art-deco Hotel Cortez i Los Angeles.

Hotellet er opført af den superrige og dybt psykopatiske, James March (Evan Peters), der har indrettet hotellet, så det i virkeligheden er en kæmpe labyrint, som kan skjule hans morderiske aktiviteter.

Det 90 år gamle hotel, der i dag ejes af designeren Will Drake (Cheyenne Jackson), er hjemsøgt af dæmoner og mystiske personer, herunder grundlæggeren selv, heroinjunkien Sally (Sarah Paulson) og det mystiske væsen The Addiction Demon, der ikke har hverken øjne eller mund, men løber rundt på hotellet svingende med en kæmpe dildo.

To søstre tjekker ind på Hotel Cortez, samtidig med at kriminalbetjent John Lowe (Wes Bentley) er i gang med at undersøge en række gruopvækkende mord, der kan spores tilbage til den onde, sensuelle Grevinde (Lady Gaga); en berygtet gæst på hotellet.

Tag på opdagelse bag de lukkede døre i denne djævelsk underholdende serie!

Findes Hotel Cortez i virkeligheden?

Der er mange, der har spekuleret i om hotellet i American Horror Story sæson 5, Hotel Cortez findes i virkeligheden og det korte svar er: Nej, hotellet findes ikke, men faktum er, at hotellet er baseret på et virkeligt hotel, nemlig The Castle som den unge Herman Webster Mudgett byggede i Chicago omkring 1893.

The Castle blev udstyret med lydtætte rum og indrettet med et hav af falske vægge, døre der kun kunne åbnes udefra og værelser uden døre – alene for at Hermen kunne myrde i fred. Det anslås, at Herman myrdede mellem 20 og 100 mennesker i sit hotel.

lady-gaga-american-horror-storiy-hotel-saeson-5Prisvindende sæson

Lady Gaga vandt en Golden Globe for sin rolle som Grevinde i American Horror Story sæson 5: Hotel og sæsonen fik en Golden Globe som ‘Bedste serie eller film lavet til TV’. Sæsonen var endvidere nomineret til hele 8 Emmy Awards.

American Horror Story på Netflix

Der er indtil videre lavet seks sæsoner af American Horror Story og netop nu (efteråret 2016) kan sæson 6: Roanoke ses på den amerikanske tv-station FX. Det ligger dog fast, at der også kommer en American Horror Story sæson 7, som får premiere i USA til efteråret 2017.

American Horror Story sæson 5: Hotel kom på Netflix den 20. oktober 2016.

Se traileren til American Horror Story sæson 5

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.