Kategorier
BREAKING DET BEDSTE FRA NETFLIX NYHEDER

7 filmklassikere på Netflix du bare bør se!

Der er film, som man bare bør se. Film som er langtidsholdbare og som ender med at blive filmklassikere.

På Netflix ligger der hundredvis af film og mange af dem kan du sagtens drible uden om, men der er til gengæld også mange film som du bare bør se mindst én gang.

Flixnyt har samlet en liste over film på Netflix, som er mindst seks år gammel og som kan få betegnelsen filmklassiker.

Listen holdes løbende opdateret efterhånden som Netflix får tilført nye fimklassikere og andre ryger ud igen.

De 7 filmklassikere er placeret i kronologisk rækkefølge med de nyeste først.

SE LISTEN OVER 7 NYERE BIOGRAFSUCCESER PÅ NETFLIX

The Departed (2006)

Martin Scorseses mesterværk The Departed med et drømmehold af skuespillere: Jack Nicholson, Lenoardo DiCaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg og Martin Sheen. Den nyuddannede betjent Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) voksede op med kriminalitet. Det gør ham til den perfekte muldvarp til at infiltrere byens mafia, styret af bossen Frank Costello (Jack Nicholson). Det er Billys opgave at vinde Costellos tillid og hjælpe sine foresatte (Mark Wahlberg og Martin Sheen) med at fængsle Costello. Imens har specialdetektiv Colin Sullivan (Matt Damon) fået alles tillid. Ingen ved, at han er Costellos muldvarp i politiet. De fordækte liv, der krydser hinanden og kolliderer, er den eksplosive kerne i den meget roste The Departed. Husk at sætte hele aftenen af til denne Oscar-vindende film. Det er nemlig er en helaftensfilm på hele 2 timer og 32 minutter.

Der Untergang (2004)

Filmen Der Untergang skildrer de sidste uger i Adolf Hitlers (Bruno Ganz) liv. Tyskland er i opløsning og et nederlag til det tredje rige synes uundgåeligt. Hitler har sammen med sine nærmeste, deriblandt hans kone Eva Braun (Juliane Köhler) og familien Goebbles (Ulrich Matthes og Corinna Harfouch), forskanset sig i Førerbunkeren i det centrale Berlin, hvor de afventer deres skæbne. Bruno Ganz ligner Hitler så fantastisk, at man til tider glemmer, at dette ikke er en dokumentarfilm med Hitler selv i hovedrollen. Der Untergang kostede knap 100 millioner kroner at producere, hvilket gør den til den næstdyreste tyske film nogensinde. I Danmark så mere end 300.000 danskere filmen i biografen.

http://youtu.be/rFLe7tRCwQA

Ocean’s Eleven (2001)

Flere vil måske mene, at det er blasfemi at placere denne film sammen med Godfather og Der Untergang. Ikke desto mindre er Ocean’s Eleven kupfilmen over dem alle og i sin genre helt unik. Filmen er spækket med stjerner som George Glooney, Matt Damon, Brad Pitt, Julia Roberts og Andy Garcia. Blot 24 timer efter sin prøveløsladelse arbejder den karismatiske Danny Ocean allerede på sin næste plan: at stjæle over $150 millioner fra tre kasinoer. Han samler 10 af sine venner, der skal hjælpe ham med at fører planen ud i livet. Filmen er en geninspilning af den mere end 40 år gamle udgave med Frank Sinatra, Dean Martin og Sammy Davis Jr. De følgende Ocean-film ligger også på Netflix, men er ikke nær så gode som etteren.

Saving Private Ryan (1998)

Steven Spielbergs mesterværk er en af de bedste krigsfilm, der nogensinde er lavet. Saving Private Ryan fortælles af en deling amerikanske soldater, der begynder med D-dagsinvasionen. Derefter begiver mændene sig ud på en farlig mission, hvor kaptajn John Miller (Tom Hanks) skal føre sine folk bag fjendens linjer for at finde menig James Ryan, hvis tre brødre har mistet livet i krigen. Stillet over for umulige odds begynder mændene at sætte spørgsmålstegn ved deres ordrer. Hvorfor skal otte mænd risikere livet for at redde en enkelt? Omgivet af krigens brutale realiteter må hver mand søge efter sit eget svar – og efter styrken til at overvinde en usikker fremtid med ære, anstændighed og tapperhed. Saving Private Ryan vandt hele fem Oscar og var den film, der i 1998 havde den største indtjening.

SE LISTEN OVER 7 NYERE BIOGRAFSUCCESER PÅ NETFLIX

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump er ikke blot en film – det er et fænomen. Filmen vandt ikke færre end seks Oscars blandt andet for Bedste film, Bedste instruktør og Bedste mandlige skuespiller for Tom Hanks fantastiske præstation. Det meste af filmen sidder Forrest (Tom Hanks) på en bænk og venter på bussen. Han er ikke den bedst begavede, men i stedet har han en medmenneskelig umiddelbarhed. Og så kan Forrest løbe. Takket være disse to talenter bliver Forrest liv en fantastisk rejse, hvor Football-stjerne, maratonløber, Vietnam-helt blot er nogle få stationer på vejen. Og imens lærer han ubevidst sin omverden, hvad det vil sige at være menneske. Har du ikke set den endnu, så skylder du dig selv at få den set. Forrest Gump har alt: Den er sjov, hjerteskærende, intens og spændende. Hvad mere kan man forlange af en film?

Taxi Driver (1976)

Martin Scorseses tidsløse mesterværk Taxi Driver med Robert De Niro i hovedrollen, som Travis Bickle, den tidligere Vietnam veteran, der kører taxa i nattetimerne i New York. Langsomt, men sikkert, påvirkes han af storbyens råddenskab, luderne, volden og den makabre og umenne-skelige livsstil. Og langsomt forvandles hans i forvejen perforerede sind til en tikkende bombe for til sidst at eksplodere i afmagt over hans stærke oplevelser. Det er tid til at rydde op og Travis beslutter sig for at tage sagen i egen hånd. Taxi Driver er et mesterværk, der dags dato ikke er set magen til – og som stadig står som en milepæl i Hollywoods ellers så polerede historie.

The Godfather I (1972) & II (1974)

Francis Ford Coppola’s klassiker The Godfather er verdens bedste film – så er det sagt. Både etteren og toeren modtog en Oscar for bedste film, ligesom Marlon Brando vandt en Oscar for sin rolle som Don Vito Corleone. Dette er fortællingen om en mafiafamilie i New York i 1940’erne og deres kamp for at beskytte deres emperium fra rivaliserende familier. Den aldrende patriark, Don Corleone, overgiver kontrollen over familien til sin tøvende søn. Familiens forretning er ligesom familiens overhoved: venlig og godgørende over for dem, som viser respekt, men skånselsløst voldelig over for enhver, der går imod familien. En af familiens rivaler ønsker at sælge narko i New York men har brug for Vitos opbakning. Sammenstødet mellem Vitos gammeldags værdier og tidens nye tendenser kommer til at koste dyrt. Glæd dig til mange timers fantastisk underholdning. Desværre er The Godfather III ikke på Netflix, men skulle man undvære en af de tre film, er det 3’eren, der må ud.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.