Kategorier
BREAKING FILM

13 Assassins

Den japanske instruktør, Takashi Miikes  samurai-epos fra 2011, 13 Assassins kan nu ses på Netflix

Historien  udspiller sig i midten af 1800-tallet,  i feudalsystemets efterår, hvor Japan endnu styres af shoguner. Da den regerende shoguns bestialske bror, Naritsugu, går over stregen i drab og voldtægter, hyres samuraien Shimada til at gøre en ende på udyret.

Shimada samler 13 toptrænede samuraier, der skal op mod overmagten i form af Naritsugus hær bestående af mindst 200 mand. Men Shimada har en plan. Han ønsker at standse lord Naritsugu på vejen fra Edo til Akashi-klanens hovedsæde med et bagholdsangreb, der kulminerer i et 45 minutter langt vildt, vanvittigt og visuelt opgør, som overgår alt, hvad man tidligere har set i genren.

13 Assassins er en rendyrket asiatisk western, hvor hovederne bogstaveligt talt ruller hen ad vejen, når samuarierne svinger deres sværd med uhørt vildskab, instrueret af japansk films enfant terrible, Takashi Miike.

13 Assassins på Netflix

Politiken gav filmen 5 stjerner og skrev “Takashi Miike har lavet en af de flotteste samuraifilm i nyere tid.”

13 Assassins kom på Netflix den 16. januar 2016.

Se traileren til 13 Assassins

actio

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.