Kategorier
FILM

Thrilleren Zodiac af instruktøren bag Se7en

Mesterinstruktøren David Finchers vanvittig spændende thriller, Zodiac fra 2007 kan nu ses på Netflix.

Vi er tilbage i 60’erne og 70’ernes San Francisco, hvor en seriemorder hærger byen. Han får navnet ‘The Zodiac Killer’ og efterlader kryptiske spor på gerningsstederne, ligesom han sender breve til både politiet og aviser, uden at det lykkedes for politiet at komme på sporet af morderen.

Den unge tegner, Robert (Jake Gyllenhaal) arbejder på en avis, som modtager koder fra morderen. Jagten på seriemorderen bliver nærmest en besættelse for ham og pludselig er han hvirvlet ind i en sand menneskejagt, sammen med tre andre mænd.

Filmen bygger på Robert Graysmits bøger om seriemorderen Zodiac, der bygger på en sand historie. Zodiac blev kaldt for USA’s ‘Jack the Ripper’ og i 70’erne var han berygtet i hele USA, der fulgte den intense menneskejagt.

Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo og Chloë Sevigny fører an i stjernebesætningen, som gør Zodiac til en fantastisk skildring af to nært beslægtede besættelser: En mands trang til at dræbe og en anden mands stræben efter sandheden.

Zodiac på Netflix

De danske anmeldere var overvejende begejstrede for Zodiac. Ekstra Bladet gav filmen 5 stjerner og skrev: “Det tager indtil flere dage at komme sig over denne lynende intelligente thriller. Og det er ment som en uforbeholden anbefaling.”

Glæd dig til 2½ times spænding, der nok skal få dig ud på kanten af sofaen.

Zodiac kom på Netflix den 22. april 2015.

Se traileren til Zodiac

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.