Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

The Green Prince på Netflix

Den anmelderroste thriller The Green Prince fra 2014 kan nu ses på Netflix Danmark.

The Green Prince er den utrolige, men sande historie om Mosab Hassan Youssef, søn af en topleder fra Hamas, der i hele sit 17 årige liv har haft ét mål: At følge sin far på posten som Hamas-leder.

Mosab bliver dog anholdt af de israelske styrker i forbindelse med en våbensmugling og i fængslet begynder Mosab at tvivle på Hamas da han bliver vidende om Hamas’ brutale metoder og brugen af selvmordsbombere, som anvendes i kampen for den palæstinensiske sag. Det lykkedes den ældre, israelske efterretningsmand Gronen at overtale Mosab til at blive spion for den israelske efterretningstjeneste Shin Bet.

Mosab må nu give afkald på nærmest alt fra sit tidligere liv, inklusiv familie og venner, og hans planlagte fremtid hos Hamas bliver udskiftet med et liv i stærk fare og hemmelighed.

The Green Prince viser en menneskeskæbne, der næsten er så usandsynlig, at man glemmer, at den er sandfærdig.

Mosab Hassan Youssef lever i dag i USA som politisk flygtning. Han har skrevet en bog om sine dramatiske oplevelser, ligesom en Hollywood-filmatisering af hans liv som spion er på vej.

De danske anmeldere var meget begejstrede for filmen og CinemaOnline gav den 6 stjerner og skrev: “The Green Prince vil gribe dig hårdt om struben og føre dig ind i en rystende og ukendt undercover-verden”. 

The Green Prince kom på Netflix den 28. juni 2015.

Se traileren til The Green Prince 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.