Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

Cuba Libre – Fra Columbus til Castro på Netflix

Den tysk/franske dokumentarserie om Cuba, The Cuba Libre Story kan nu ses på Netflix.

Denne dokumentarserie skildrer Cubas omtumlede historie, herunder udenlandsk erobring, frihedskæmpere og politiske rænkespil under Den Kolde Krig.

Dette er historien om Cuba helt tilbage 500 år før Castro-brødrene revolutionerede øen, der både var porten til den nye verden, en anløbshavn for den amerikanske underverden og en korvej for narkosmuglerne.

Landet der har givet os cigarer, sukker og rom – og en socialistisk revolution, samt en evig kamp for frihed.

I dag kan man mene at Cuba er synonym med Fidel Castro og Che Guevara, men dens historie blev formet af eventyrer som Christopher Columbus, frihedskæmperen José Martí, diktatoren Fulgenico Batista og mafiabossen Meyer Lansky.

For første gang nogensinde har den russiske stats filmarkiver i Krasnogorsk, den Røde Hær og KGB ‘s filmarkiver og den cubanske stat Film Archive ICAIC givet produktionsselskabet adgang til deres cubanske optagelser. Blandt andet optagelser fra den spansk-amerikanske krig i 1898, som var den første krig i historien nogensinde at blive filmet.

The Cuba Libre Story på Netflix

The Cuba Libre Story kom på Netflix den 8. december 2016.

Se traileren til The Cuba Libre Story

Der findes desværre ikke en trailer til denne serie.

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.