Kategorier
BREAKING FILM

Det fantastiske drama Niceville på Netflix

Den Oscar-nominerede film Niceville (The Help) fra 2011 kan nu ses på Netflix.

Niceville foregår i Mississippi, USA. Året er 1962 og den nye racelov netop er blevet indført. Dem betyder at adskillelsen mellem hvide og sorte ikke længere er lovlig.

Ku Klux Klan hærger, og sorte lever i skræk og rædsel. Så meget desto mere fantastisk – og modigt – er det da også, da Aibileen (Viola Davis), en sort tjenestepige, indvilger i at fortælle sin historie til miss Skeeter (Emma Stone).

Skeeter er en ung hvid kvinde, der aldrig har forstået, hvorfor hendes egen elskede ‘mammy’ forsvandt ud af hendes liv, og som har sat sig for at beskrive tilværelsen of en række sorte tjenestepiger. Aibileen er den første. Men det er ikke nok med kun én stemme. Langsomt, møjsommeligt og i dybeste hemmelighed lykkes det i Niceville at rekruttere andre kvinder og få dem til at fortælle deres historie – med livet som indsats.

Det er en fortælling om mod og venskab mellem tre stærke kvinder, der forenes i et hemmeligt bogprojekt, men projektet bryder samfundets uskrevne regler og betyder at kvinderne lever livet farligt. Niceville er en varm og vedkommende fortælling om venskab ud over grænserne og evnen til at gøre en forskel.

Niceville på Netflix

Niceville er baseret på Kathryn Stocketts succesroman The Help. Filmen blev nomineret til hele tre Oscars og Octavia Spencer vandt for bedste kvindelige birolle.

BT gav Niceville 5 stjerner og skrev: “…klog, gennemført og samtidig letfordøjelig underholdning om en tid og en mentalitet, der kan være svær at forestille sig og let at glemme.” 

Niceville kom på Netflix for anden gang den 10. august 2015.

Se traileren til Niceville (The Help)

http://youtu.be/J_ajv_6pUnI

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.