Kategorier
DOKUMENTAR

Maidentrip – 14 år og alene rundt om Jorden

Den fascinerende dokumentarfilm, Maidentrip fra 2013 kan nu ses på Netflix.

Maidentrip fortæller historien om den hollandske skolepige Laura Dekker, der som 12 årig drømmer om at blive den yngste person nogensinde til at sejle Jorden rundt alene.

Efter en lang kamp med de hollandske myndigheder lykkedes det i 2009 Laura at realisere sin drøm og med et kamera i hånden drog den kun 14-årige pige af sted på et toårigt eventyr, der bragte hende til så fjerne egne som Galápagosøerne, Fransk Polynesien, Australien og Sydafrika.

En fascinerende, inspirerende film om en unik rejse og en unik pige, der nærmest har saltvand i årene. Hun blev født på en båd ved New Zealand og er i sit helt rette element når hun er  i en båd. Også ensomheden på de store oceaner klarer hun med oprejst pande. Faktisk er hun så ubekvem ved al den festivitas, der møder hende på rejsens sidste dag, at hun bare har lyst til at sejle væk og videre ud på verdenshavene.

Denne dokumentar består af optagelser, som Laura selv lavede på båden undervejs, og interviews, som filmens instruktør Jillian Schlesinger lavede med Laura, hver gang hun gik i land.

Maidentrip på Netflix

Maidentrip kom på Netflix den 1. august 2015.

Se traileren til Maidentrip

 

 

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.