Kategorier
SERIER

‘Lilyhammer’ vender tilbage

Så blev det endelig jul for fans af den norsk-amerikanske tv-serie, Lilyhammer. 2. sæson af den populære tv-serie ligger nu på den danske udgave af Netflix.

Serien handler om mafiabossen, Frank Tagliano – spillet blændende af Steven Van Zandt, som du måske kender fra Bruce Springsteens E-Street Band. Som led i et vidnebeskyttelsesprogram vælger Frank vil have en ny identitet og sendes til den norske by, Lillehammer (Lilyhammer), som han kender fra Vinter-OL i 1994.

Her bliver han installeret i et lille rækkehus, hvis standard ligger langt under, hvad han er vant til fra New York. Hans nye navn bliver Giovanni Henriksen, men selvom han ønsker, at starte på en frisk, så har han mere end svært ved at lægge sine gangstervaner på hylden, hvilke hurtigt bringer ham i søgelyset hos det lokale politi. I Lillehammer møder han lærerinden, Sigrid (Marian Saastad Ottesen) og hendes søn Jonas – og langsomt begynder Giovanni at styre underverdenen i den lille norske by.

Selv om serien havde premiere på NRK i januar 2012, var det første gang nogensinde, at Netflix stod bag en hel serie. Knap 1 millioner nordmænd så med, da første sæson af serien blev vist på TV.

2. sæson blev vist i Norge i oktober og havde premiere på Netflix den 13. december 2013. Den 6. januar 2014 begynder optagelserne til 3. sæson af Lilyhammer.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.