Kategorier
FILM

Dom over død mand

Det gribende svenske drama Dom Over Død Mand (The Last Sentence) fra 2013 kan nu ses på Netflix.

Dom Over Død Mand fortæller den sandfærdige historie om Torgny Segerstedt (Jesper Christensen), en meget anset svensk journalist som via sine kontroversielle artikler i avisen Göteborgs Handels- og Søfartstidend kæmpede ene mand mod Hitler og Nazi-Tyskland frem til sin død i 1945.

Den svenske konge og regeringen frygter konsekvenserne grundet Sveriges neutralitet under 2. verdenskrig, og de tøver ikke med at gå så langt som muligt for at holde landet uden for krigen.

Filmen er instrueret af Jan Troell, en af Sveriges mest internationalt anderkendte instruktører og med flere Oscar nomineringer på sit CV. Han står ofte for både instruktion og manuskript på sine film. Dom Over Død Mand har han skrevet i samarbejde med Klaus Rifbjerg.

Dom Over Død Mand på Netflix

Politiken gav filmen 4 stjerner ud af 6 og skrev: “Filmen, der er optaget i sort-hvid, er vidunderligt enkel, smuk og langsommelig, så hver en detalje får mening”

Dom Over Død Mand kom på Netflix den 7. december 2015.

Se traileren til Dom Over Død Mand

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.