Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

Dokumentar om hesteviskeren ‘Buck’ på Netflix

Den amerikanske dokumentarfilm om hesteviskeren Buck fra 2011, kan nu ses på Netflix.

Buck Brannaman oplevede ikke en idyllisk barndom, da han voksede op i Wisconsin i 60’erne. Hans far tæskede både Buck og hans bror, hvis de begik de mindste fejl. Netop de barske oplevelser som barn giver Buck en stærlig forståelse for heste og han bruger sit eget reaktionsmønster til at sætte sig i dyrenes sted.

I dag er Buck verdensberømt for sin specielle metoder at træne og dressere vilde heste på, der foregår uden pisk og tvang, men udelukkende ved beroligende fysisk tilstedeværelse, som var de et andet menneske. I 10 måneder af året rejser Buck rundt i USA, hvor han lærer sine kundskaber fra sig.

Buck er dokumentaren om manden, der var inspirationen bag Nicholas Evans’ roman ‘Hestehviskeren’, som i 1998 blev filmatiseret med Robert Redford. Den film ligger i øvrigt også på Netflix. Se ‘Hesteviskeren’ HER

Buck vandt publikumsprisen på Sundance filmfestivalen i 2011. Berlingske Tidende gav filmen 4 stjerner og skrev: “Man får fornemmelsen af, at hestene kan mærke hans blide væsen, der også når helt ud til os i biografmørket, som en rørende, inspirerende og menneskevarm naturkraft.”

Dokumentaren om hesteviskeren Buck kom på Netflix den 1. februar 2015.

Se traileren til ‘Hesteviskeren Buck’

http://youtu.be/IShjmWYuHZ0

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.