Kategorier
BREAKING FILM

CBGB – film om den legendariske natklub

Dette er den sandfærdige historie om en af New Yorks mest legendariske natklubber, CBGB (Country, Bluegrass og Blues), som nu ses på Netflix Danmark.

CBGB blev grundlagt af Hilly Kristal (Alan Rickman) i 1973 i det berygtede kvarter Lower East Side i New York. Oprindelig skulle stedet kun arrangere koncerter med musik i de stilarter som navnet på klubben lagde op til – country, bluegrass og blues, men da Kristal havde noget svært ved at få country bands hevet ind for at spille i New York ændrede han konceptet. Han åbnede også op for andre typer musik og klubben blev pludselig centrum byens undergrundsscene.

CBGB blev stedet hvor punken blev født og bands som Blondie (Malin Akerman spiller Debbie Harry), Iggy Pop (Taylor Hawkins), Talking Heads, The Police, Ramones og Joan Jett kom jævnligt på spillestedet i 80’erne og op i gennem 90’erne blev CBGB tit nævnt i forbindelse med bands som Green Day, Guns’n’Roses og Sum 41.

Den legendariske natklub CBGB lukkede i oktober 2006 og året efter døde grundlæggeren Hilly Kristal.

Filmen CBGB kom på Netflix den 1. februar 2015.

Se traileren til ‘CBGB’

 

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.