Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

Dokumentar om stjernernes frisør, Vidal Sassoon på Netflix

Dokumentaren om den verdensberømte stylist og shampoproducent Vidal Sasoon er nu kommet på Netflix i Danmark.

Sasoon var mere end bare en frisør. Han var en kunstner og en gudbenådet håndværker, som ændrede hårkunsten med sine korte, geometriske klip.

Vidal Sasoon åbnede sin første frisørsalon i London i 1954 og på kort tid revolutionerede han kvindernes frisurer i 50’erne og 60’erne. Stærkt inspireret af Bauhausbevægelsens geometriske figurer og former, gjorde han op med de traditionelle frisurer, hvor kvindernes hår var højt og tungt og blev holdt fast af curlere eller sikkerhedsnåle. I stedet introducerede Vidal sin ‘wash and wear‘ filosof, som betød at kvinderne slap  for at bruge evigheder på at sætte deres hår foran spejlet.

Instruktøren Craig Teper fortæller om manden, der er indbegrebet af den amerikanske drøm. Født af fattige forældre, opvokset på et jødisk børnehjem i London og ved hjælp af udholdenhed og lidenskab ender som en af sit håndværks bedste og mest banebrydende mestre.

Vidal Sassoon døde i 2012 i sit hjem i Los Angeles 84 år gammel.

Se traileren til dokumentaren ‘Vidal Sassoon – The Movie’

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.