Kategorier
BREAKING DET BEDSTE FRA NETFLIX

7 fantastiske gysere på Netflix til Fredag den 13

Opdateret torsdag den 12. janusr 2017: Så er det atter Fredag den 13. og dermed en dag, som for nogen er oplagt til gys og gysere.

Historisk set er fredage ofte blevet forbundet med uheld. I det gamle Rom hængte man forbrydere om fredagen og ifølge Biblen blev Jesus på korsfæstet på en fredag. Ligesom tallet 13 altid har været forbundet med uheld og ulykke.

Men i særdeleshed de seneste 35 år har kombinationen af fredag og tallet 13 fået os til at tænke på uhygge og gys. Det skyldes primært de mange ‘Fredag den 13.’-film, som op igennem 80’erne spredte gys i biograferne.

Derfor har vi her på redaktionen sat os for at finde frem til de bedste gysere på Netflix, som er helt perfekte til en Fredag den 13. med gys og (u)hygge.

Som altid i vores Bedste på Netflix-serie er filmene opstillet i kronologisk rækkefølge med de nyeste film først. Alle filmene er på den danske udgave af Netflix fredag den 13. januar 2017.

Lad os gå i krig med De 7 Bedste Gysere på Netflix.

God fornøjelse, hvis du tør.

Hush (2016)

Den amerikanske gyser Hush har modtaget masser af anmelderroser og i april fik den verdenspremiere på Netflix. Filmen handler om den døve forfatter, Maddie, som lever et tilbagetrukket liv i en skov. Hun må kæmpe for sit liv i stilhed, da en maskeret morder pludselig dukker op i hendes vindue. Glæd dig til en fantastisk gyser, der er perfekt til en fredag d. 13.

https://www.youtube.com/watch?v=ozO_1RARiyU

Under Skyggen (2016)

Den iranske gyser Under the Shadow er måske ikke lige førstevalget til en fredag den 13., men hvis du elsker gysere og horror film, så bør du virkelige ikke snyde dig selv for denne film. Filmen handler om en kvinde, hvis man sendes i krig og hun må blive hjemme for at passe parrets datter. Pludselig en dag ryger et missil ned igennem familiens hus, dog uden at eksplodere. Alle flygter, men datteren nægter at forlade huset før hun har fundet sin dukke. Moderen er overbevist om, at der er onde kræfter på spil.

 

Creep (2014)

Fotografen Aaron (Patrick Brice) mangler penge og svarer på en annonce på Craigslist (svarer til Den Blå Avis). Han hyres til at lave en film af Josef (Mark Duplass), der bor i en øde bjergby. Han får $1000 for opgaven. Da Aaron kommer frem finder han ud af, at Josef er dødssyg og filmen skal fungere som en slags videotestamente til Josefs ufødte søn. Aaron begynder dog at tvivle på Josefs motiver, da de to har tilbragt en del tid sammen. Er han virkelig dødssyg og hvis filmen er til hans ufødte søn, hvor er så hans gravide kone?

https://youtu.be/hYx5R6kbJTQ

Dark Skies (2013)

Dark Skies er en overnaturlig sci-fi thriller, der følger en ung familie, der bor i en forstadsby. Som mand og kone bliver Daniel og Lacey Barret vidne til en række mærkelige og urovækkende hændelser, som finder sted i deres trygge og fredelige hjem. Da det kommer frem, at familien Barret er blevet ramt af en ufattelig skræmmende og dødbringende kraft, må Daniel og Lacey tage sagen i egne hænder for at løse mysteriet om, hvad der truer deres familie. Det er folkene bag Sinister og Paranormal Activity, der også står bag Dark Skies.

The Awakening (2011)

Vi er i England i tiden efter den Første Verdenskrig. Det okkulte er på alles læber, men spøgelsesjægeren Florence Cathcart er en iskold skeptiker. Da hun hyres til en mystisk sag på et gammelt børnehjem, er hun overbevist om, at der er tale om drengestreger. Indtil hun møder et syn, der går igennem marv og ben! Pludselig er spøgelsesjægeren jaget af det uforklarlige, af et genfærd i barnekrop, og af et børnehjem, der bliver mere klaustrofobisk for hvert sekund!

Insidious (2010)

Josh og Re­nai le­ver lyk­ke­ligt sam­men med de­res tre børn, og de er net­op flyt­tet i nyt hus. De­res æld­ste søn Josh kom­mer ud for en ulyk­ke, og det bli­ver star­ten på en ræk­ke ufor­klar­li­ge hæn­del­ser, som bli­ver mere og mere vold­som­me. Hvad er det, som hjem­sø­ger den lil­le fa­mi­lie? Ska­ber­ne af “Saw” og “Pa­ra­nor­mal Acti­vi­ty” er gået sam­men om at lave en sinds­forvri­den­de gy­ser­film, der ta­ger dig med på en rej­se ind i det ukend­te.

Sinister (2010)

Ellison Oswalt (Ethan Hawke), der skriver kriminalromaner om virkelige hændelser, flytter med sin familie til et hus, hvor en forfærdelig forbrydelse har fundet sted – en detalje familien ikke er klar over. I forsøget på at genoplive sin karriere forsøger Ellison at finde materiale til sin nye bog og finder snart en kasse med smalfilm, som muligvis kan hjælpe ham på vej. Men Ellison ender med at få meget mere, end han har bedt om. Snart erfarer han, at den samme figur går igen på alle film, men hvem eller hvad er det? Inden længe tager situationen en ubehagelig drejning, som får konsekvenser for både familien og Ellison. Vil det lykkes dem at komme levende derfra?

Friday the 13th (2009)

Og ja, vi har ganske vist været igennem de syv gysere, men som en lille ekstra bonus, så har vi taget Friday the 13th med, for hvad er en liste over film til Fredag den 13., hvis ikke vi har mindst en af de film med, som har været med til at kaste en slags forbandelse over lige præcis denne dato.

Det er dog ikke den originale gyser fra 1980, der ligger på Netflix men derimod genindspindlingen fra 2009. Handlingen kender vi dog:

Clay begiver sig ind i de uhyggelige skove omkring den berygtede Crystal Lake sø for at lede efter sin forsvundne søster. Her falder han over de rådne og næsten skjulte rester af de hytter, der en gang udgjorde en sommerlejr, indtil en tragisk begivenhed lagde en forbandelse over stedet. Men det er ikke det eneste, der gemmer sig blandt de overgroede træer. Og selvom både politiet og de lokale beboer advarer ham, forfølger Clay de få spor, han har. Han møder en ung pige, som hjælper ham, men snart står de over for en ondskab, der overstiger deres vildeste fantasi. For uden at vide det har de begivet sig ind på et af filmhistories mest frygtindgydende monstres domæne – den berygtede morder som hjemsøger Crystal Lake bevæbnet med en barberbladsskarp machete – Jason Voorhees.

Rigtig god Fredag den 13.

Mvh

Flixnyt-redaktionen.

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.