Kategorier
TEKNIK

Optimalt indeklima med rensning af tæpper

Tæpper kan have både en positiv og negativ betydning for hjemmet og indeklimaet. Særligt ægte tæpper kan have en isolerende funktion på gulvet, som kan forbedre gangkomforten og isolere for kulde i etageadskillelser. Derudover har tæpper en lyddæmpende effekt, som kan være en særlig fordel i bolig med små eller mindre børn.

Dog bærer tæpper også risiko for at give luftvejsgener som følge af deres tendens til at samle skidt og støv.

Det er af stor betydning for boligens indeklima, at særligt større tæpper renses og frigøres for netop snavs og støvpartikler. Dette kan mindske risikoen for at forværre allergi hos personer, som er overfølsomme overfor særligt husstøvmider eller har andre luftvejslidelser.

Det anbefales at få renset tæpper mindst 1 gang om året og alt efter behov. Du skal være særlig opmærksom på indeklimaet hvis du har tæpper i soveværelset.

De mange gavnlige effekter af tæppevask

Det bærende formål med tæpperens er primært det pletfrie, visuelle resultat og glæden over at have fået et ’nyt’, flot tæppe.

Men rensning af tæpper handler ikke kun om det visuelle resultat med et pletfrit tæppe. Der er andre væsentlige fordele at hente ved tæpperens.

De allergimæssige hensyn har både værdi for de personer, som er i berøring med tæppet samt er af værdi for indeklimaet i det rum, som tæppet befinder sig i.

Kvalitetsmæssigt har jævnlig rensning af tæpper betydning for at vedligeholde tæppets struktur samt vedligehold af dets farver. Rensning kan nemlig medvirke til at gøre tæppes farver klare igen, hvilket er særlig eget i forhold til de ægte tæpper, der ofte er skabt af dekorative farvespil.

Samlet set kan professionel rensning af tæpper have følgende værdier og fordele:

  • Forbedret indeklima
  • Mindsker forekomst af husstøvmider
  • Allergivenlig indsats
  • Forlænger tæppets levetid
  • Vedligeholder tæppets kvalitet
  • Mindsker lugtgener
  • Dybdegående rensning
  • Effektiv fjernelse af mikro partikler og andre urenheder

Tæpperens a

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.