Kategorier
BREAKING FILM

Over Kanten – Dansk thriller på Netflix

Den danske psykologiske thriller fra 2012, Over Kanten kan nu ses på Netflix.

Kort efter at det unge, forelskede par David (Jonatan Spang) og Freja (Christiane Schaumburg-Müller) ankommer til drømmehuset, deres nyerhvervede landsted på Møn, sker et uforklarligt selvmord ved klinten.

Da David ved et tilfælde hører at deres nyansatte håndværker Roar (Alexandre Willaume) har forbindelser til manden, der røg ud over Møns klint, begynder en snigende mistro. Denne styrkes af at David også synes Roar lægger an på Freja.

Hun afviser dette og beskylder David for en lidt for livlig fantasi, der skyldes hans arbejde med at skabe livstro computerspil.

David allierer sig derfor med enken Veronika (Danica Curcic) for at opklare mysteriet og bevise over for Freja at han har ret. Men jo tættere David kommer på sandheden desto længere væk kommer han fra Freja. Han må derfor satse alt for at finde frem til en virkelighed der går langt ud over hans egen forstand.

 

De danske anmeldere var ikke specielt begejstrede for Over Kanten. Mest positiv var Berlingske, der gav filmen 3 stjerner og skrev: “… en gedigen genrefilm, der løfter pænt sig over mindre vellykkede danske gysere som ‘Kollegiet’, men som skuffer ved at holde sig for tæt på den nedtrådte vej ind i gyserskoven.”

Over Kanten kom på Netflix den 1. maj 2016.

Se traileren til Over Kanten

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.