Kategorier
BREAKING STREAMINGTJENESTER

Netflix bliver dyrere – men kun for nye abonnenter

Der er udsigt til at prisen på et Netflix-abonnement stiger med 5 – 10% – men kun for nye abonnenter.

Det betyder et sted mellem 4 og 8 kroner om måneden for os danskere, men da streamingtjenesten fremover skal betale dansk moms for sine danske kunder, kan den reelle prisstigning vise sig, at bliver dobbelt så stor.

I dag betaler Netflix moms i Luxembourg, men fra årsskiftet pålægges tjenesten den noget højere danske moms.

Netflix har endnu ikke meldt ud, hvad et abonnement i Danmark fremover skal koste eller hvornår prisstigningen gælder fra, men der gættes i flere kredse på, at nye abonnenter fremover kommer til at betale 99,- kroner om måneden for den almindelige Netflix-pakke.

Udsigt til flere Netflix-serier

Prisstigningen blev annonceret, da Netflix i går fremlagde deres kvartalsregnskab.

Regnskabet viste en omsætning i årets første måneder på 1,1 milliarder dollars og et overskud på 53 millioner dollars. Det er her vi skal finde årsagen til prisstigningen, for ifølge tech-skribenten Mark Rogowski fra finansmagasinet Forbes, er overskuddet simpelthen for lille i forhold til omsætningen.

For det højere abonnement kan vi Netflix-brugere til gengæld se frem til flere originale Netflix serier og en endnu bedre billedkvalitet, lover Netflix-direktøren Reed Hastings.

Rammer kun nye abonnenter

Men har du et Netflix-abonnement i dag, så kan du være helt rolig. Denne prisstigning kommer kun til at ramme dig i begrænset omfang. Den danske moms slipper du ikke for, men prisstigningen på 5-10% rammer dig ikke de næste par år. 

Denne løsning er set i Irland, hvor nye abonnenter  fra 1. januar 2014 skulle betale 1 dollar mere om måneden, mens de eksisterende abonnenter blev på den gamle takst i foreløbig to år.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.