Kategorier
DOKUMENTAR

How To Change The World

Endnu en dokumentarfilm om miljøorganisationen Greenpeace kan nu ses på Netflix. Det er den amerikanske dokumentarfilm How To Change The World fra 2015, der nu kan ses på streamingtjenesten.

How To Change The World  er en skelsættende dokumentar om en gruppe unge canadiske pionerer – journalister, fotografer, musikere og forskere – som i 1971 beslutter sig for at stoppe Nixons tests af atombomber på den lille ø, Amchitka vest for Alaska. De sejler ud fra Vancouver i en gammel fiskekutter med navnet Greenpease og deres arbejde ender med at skabe det vi i dag kender som miljøorganisationen Greenpeace.

Gruppen blander miljøaktivisme med ironiske tiltag og vinder kæmpe mediestorm, når de blandt andet afbleger babysælernes skind, så de mister værdi på markedet. Gruppen er internt enige om, at de vil ændre verden, men hvordan dette skal føres ud i livet er et evigt debatemne, som ender med at være gruppens største udfordring.

How To Change The World handler om aktivismen som ideologi og om udfordringerne ved at omsætte gode tanker til handling.

 

Filmen vandt prisen som bedste dokumentarfilm ved Sundance Film Festivalen i 2015.

How To Change The World kom på Netflix den 1. januar 2016.

Se traileren til How To Change The World

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.