Kategorier
BREAKING SERIER

Seriepremiere: Frikendt (Frikjent) på Netflix

Den anmelderoste norske dramaserie Frikendt (Frikjent) kan nu ses på Netflix.

Der er gået mere end 20 år, siden Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch) rejste fra den lille norske bygd Lifjord, efter han blev frikendt for mordet på ungdomskæresten Karina.

Nu lever han et liv som succesfuld forretningsmand i Kuala Lumpur med sin smukke familie, men en dag får han et uventet opkald fra Norge, der ændrer alting.

Lifjords eksistensgrundlag, Solar Tech, er på randen af konkurs, og Aksel får tilbud om at investere i firmaet. Han vender derfor hjem for at undersøge potentialet, men finder hurtigt ud af, at mordanklagerne ikke er glemt, og endnu værre er, at Karines mor, der aldrig har tilgivet Aksel, er direktør for det truede firma.

Gamle sår rives op på ny og nye konflikter opstår, nu fortid og nutid mødes. Det bliver en kamp om skyld, hævn og håb for Aksel, manden som blev frikendt, men dømt af offentligheden.

På rollelisten finder vi også Lena Endre, Anne Marit Jacobsen og Henrik Rafaelsen.

Frikendt Frikjent på Netflix

Inspireret af virkelige hændelser

Glæd dig til en stærk dramaserie om forbrydelse og forsoning, der er skabt af Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram Eliassen.

De to manuskriptforfattere bag tv-serien har været stærkt inspireret af virkelige hændelser, den såkaldte Birgitte Tengs-sag, hvor den 17-årig Birgitte Tengs voldtaget og myrdet i 1995. Hendes fætter blev efterfølgende anklaget for mordet, men senere frikendt.

Sagen trak dengang store overskrifter, da fætteren på trods af frikendelsen måtte betale en større erstatning til ofrets familie, og derfor aldrig blev anset for helt uskyldig af den nærmeste omgangskreds.

Hvornår kommer Frikendt sæson 2 på Netflix

Hvis du som så mange andre er blevet grebet af tv-serien Frikendt og du er klar til at gå i gang med sæson 2 på Netflix, må du desværre væbne dig lidt med tålmodighed.

Frikendt (Frikjent) sæson 2 blev sendt på norsk TV i november-december 2016 og forventes at kommer på dansk TV2 i løbet af 2017. Derfor skal du desværre ikke regne med, at sæson 2 får premiere på Netflix før tidligst til foråret 2018.

frikjent sæson 2 _netflix

Frikendt (Frikjent) på Netflix

Politiken gav serien 4 stjerner og skrev: “Serien er vidunderlig smuk, men også ganske forudsigelig”

Der er indtil videre lavet to sæsoner af dette gribende drama og på nuværende tidspunkt (april 2017) er det usikkert, om der kommer en Frikendt sæson 3.

Serien har fået masser af anmelderroser fra udlandet.

Frikendt (Frikjent) sæson 1 kom på Netflix den 1. april 2017.

Se traileren til Frikendt (Frikjent)

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.