Kategorier
BREAKING SERIER

Grænsebyen (Sorjonen) på Netflix

Den finske krimiserie Grænsebyen (Sorjonen) kan nu ses på Netflix.

Serien følger kriminalbetjenten Kari Sorjonen (Ville Virtanen), der er en af de mest respekterede betjente hos kriminalpolitiet i Finland, med en opklaringsprocent der er enestående.

Da hans kone er tæt på at miste livet på grund af kræft i hjernen, beslutter han sig for at tage sin kone og parrets teenage datter med til den lille by Lappeenranta, der ligger tæt på grænsen mellem Finland og Rusland. Her er planen, at han vil leve et stille liv med mulighed for at tilbringe mere tid med familien.

Det viser sig hurtigt, at livet her på grænsen mellem de to verdener, er alt andet end stille og snart er Kari viklet ind i et uhyggeligt net af mordsager, hvor han for brug for alle sine evner for at finde frem til en mulig seriemorder, der hærger det lille samfund.

Grænsebyen Sorjonen på Netflix

Kommer der en Grænsebyen (Sorjonen) sæson 2 på Netflix?

På nuværende tidspunkt er det ikke endelig officielt bekræftet, om der overhovedet kommer en Grænsebyen (Sorjonen) sæson 2. Meget tyder dog på, at der kommer endnu en sæson. Til onlinemagasinet Drama Quarterly fortæller folkene bag serien nemlig, at produktionen af sæson 2 allerede er i gang. 

Den vil formentlig få premiere på den finske tv-kanal YLE i slutningen af 2017 hvorefter vi Netflix-brugere kan se frem til den nye sæson i starten af 2018. Måske ønskettænkning, men vi krydser fingre.

Grænsebyen Sorjonen Netflix
Det er endnu uvist hvornår Grænsebyen (Sorjonen) sæson 2 kommer på Netflix

Grænsebyen (Sorjonen) på Netflix

Da serien havde premiere på den finske TV-station YLE så mere end 20% af hele Finlands befolkning med og dermed slog serien alle tidligere seer rekorder.

Finske tv-serier gør normalt ikke det store væsen af sig i udlandet, men Grænsebyen (Sorjonen) har virkelig fået sat Finland på verdenskortet inden for TV-dramaer og serien har fået masser af positiv omtale i USA.

Grænsebyen vandt tre priser i januar hos den finske TV-verdens svar på Emmy uddelingen, Golden Venla TV. Serien vandt for Bedste TV-drama, bedste skuespiller (Ville Virtanen) og bedste skuespillerinde (Anu Sinisalo).

Grænsebyen (Sorjonen) sæson 1 kom på Netflix den 31. marts 2017. 

Se traileren til Grænsebyen (Sorjonen)

Se introsekvensen / temasangen fra Grænsebyen (Sorjonen)

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.