Kategorier
FILM FLIXNYT ANBEFALER

12 Years A Slave

Det amerikanske Oscar-vindende drama fra 2013, 12 Year a Slave kan nu ses på Netflix.

I 1841, tiden før borgerkrigen i USA, følger vi Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), en fri sort mand fra det nordlige New York. Familien bor i Saragota, hvor Solomon lever af at spille violin.

En dag bliver han brutalt bortført af to mænd og solgt til slaveri på en bomuldsfarm i det sydlige USA. I sin kamp for frihed møder Solomon grusomhed og kæmper for, ikke bare at holde sig i live, men også at bevare sin værdighed som menneske.

Filmen er instrueret af Steve McQueen og har blandt andre også Brad Pitt, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Lupita Nyong’o og Sarah Paulson på rollelisten.

12 Year a Slave på Netflix

12 Years a Slave er et sandfærdigt drama baseret på Solomon Northups egen biografi fra 1853 og filmen modtog en Oscar for Bedste film, Bedste Kvindelige Birolle og Bedste Bearbejdede Manuskript.

Berlingske gav filmen 6 stjerner og skrev: “[…] et sansemæssigt bombardement af smerte og skønhed, der efterlader dig sønderbanket på den allerfineste vis.”

12 Year a Slave kom på Netflix den 1. februar 2017.

Se traileren til 12 Years A Slave

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.